Untitled photo

Svendborg og Ærø

2022

Weekendtur til Svendborg og Ærø

Merdarbejderfonden Jortons septembertur gik i år til Sydfyn. Fredag d. 16/9  drog deltagerne fra Aarhus, og kursen gik først mod Assens. Her besøgte deltagerne Strøjer Samlingen, som består af mere end 100 top istandsatte biler. Efter frokosten, som blev serveret på museet, gik turen mod Hotel Christiansminde i Svendborg, hvor vi skulle have 2 overnatninger.

Lørdag tog deltagerne til  Ærø, hvor man på en guidet tur fik set og oplevet meget af det, som Ærø kan byde sin gæster. Frokosten blev indtaget på Ærø Bryggeri , hvor man også smagte på bryggeriets gode øl. 

Søndag blev kufferterne pakket, men inden snuden atter blev vendt hjemad, besøgte vi Fattiggården i Svendborg (Danmarks Forsorgsmuseum), hvor vi fik et indblik i, hvordan  de fattige boede  for ikke så mange år siden.               

2021 

Weekendtur til Nordjylland

Efter at have været i Corona pandemiens tag i næsten 2 år, havde  Medarbejderfonden Jorton atter fornøjelsen, at invitere medlemmerne på den sædvanlige septembertur. I år gik turen til Nordjylland hvor vi fredag  besøgte Blokhus Sandskulpturfestival. Turen gik videre mod Rubjerg Knude Fyr, hvor en traktor ventede på at transportere de som ikke ønskede at gå den lange vej fra p-pladsen til fyret. Herefter kørte vi til Lønstrup inden turen gik mod  hotellet.

Lørdag besøgte vi Skagen og undervejs var vi omkring Den Tilsandede Kirke. Grenen blev travet tynd, og herefter et besøg på Skagen Kunstmuseum.

Søndag besøgte deltagerne Bangsbo Bunkemuseum, hvor en guide levende fortalte historien bag området. Frokosten blev serveret på fiskerestauranten Jacob's i Sæby, inden det atter gik sydpå.


2019

Rundvisning på Aarhus Teater

Medarbejderfonden Jorton inviterede d. 23. oktober medlemmerne på en rundvisning på Aarhus Teater.Det blev et spændende og interressant besøg, hvor vi kom bag ved det normale publikums område, og rundt i de mange rum og kringelkroge i den smukke gamle bygning.Besøget afsluttedes med lidt godt til ganen, serveret på Teaterkatten, som er nabo til Aarhus Teater.

2019

Husum og Friedsrichsstadt

Medarbejderfonden Jorton besøgte i weekenden 20.-22. september 2019 Husum og Friedrichsstadt i nordtyskland.

På vej sydpå fredag, blev vejen lagt forbi Løgum Kloster og Møgeltønder, derfra videre omkring Vidå Slusen til vort hotel i Husum.

Lørdag bød på en guidet tur i Husum og på sejltur på kanalerne i Friedrichsstadt, og inden aftenmaden blev der også tid til et besøg på Husum Brauhaus.

Søndag fik deltagerne opfrisket deres skolelærdom på et besøg på det historiske voldanlæg Dannevirke ved Slesvig og turen gik også omkring Gottorp Slot.

2018

Sydsjælland, Falster og Møn

I weekenden 14. -16. september 2018, inviterede Medarbejderfonden Jorton atter sine medlemmer på en forlænget weekendtur ud i det grønne.

På denne tur besøgte vi Sydsjælland, Falster og Møn, og vi overnattede på Hotel Falster.

Det blev en begivenhedsrig tur, som allerede fredag bød på en 2 timers sejltur på Karrebæk Fjord i dejligt solskinsvejr.

Lørdag besøgte vi Thorsvang Samlermuseum som ligger lidt udenfor Stege og et besøg på Møns Klint bleve der også tid til.

Inden hjemturen søndag fik vi en spændende rundvisning på Koldkrigsmuseet Stevnfortet.

2018

Området omkring Husum

Støttefonden Boligbeton besøgte i juli 2018 Husum i Nordtyskland

2018

Svinkløv Badehotel

D. 26 september 2016 nedbrændte Svinkløv Badehotel til grunden, men først i starten af 2018 påbegyndtes arbejdet med genopførelsen.

Da hotellet bliver genopført som et træbyggeri, var det nærliggende for Hustømrerne at byde ind på arbejdet, og de er nu i fuld gang med byggeriet.

Hen over sommeren inviterede Medarbejderfonden Hustømrerne derfor medlemmerne på byggepladsbesøg, for at de kunne se og opleve byggepladsen, det flotte byggeri og tømrerarbejdet som bliver udført.

2018

Fjordenhus i Vejle

Fjordenhus hedder dette smukke bygningsværk placeret i indsejlingen til Vejle havn. Bygningen, der er Kirk Kapitals nye hovedsæde, er tegnet af den berømte arkitekt og kunstner Olafur Eliasson.

Byggeriet, som nu står færdigt, og er opført af Jortons dygtige medarbejdere, åbnede dørene for Medarbejderfonden Jortons medlemmer på 2 guidede rundvisninger d. 10. september hhv. d. 18. september.

Spændende at se det nu færdige byggeri. Medarbejderfonden Jorton har tidligere  besøgt byggepladsen under opførelsen.2017

Lüneburg og Celle

Fredag d. 22/9 tog Medarbejderfonden Jorton på en tredages tur til Nordtyskland, hvor området omkring Lüneburg og Celle skulle udforskes.

Efter ankomsten til Landhotel Schnuck var deltagerne på en guidet byrundtur i Lüneburg.

Lørdag bød på en totimers hestevognstur på Lüneburger Heide. Og derefter besøgtes Celle, på gå ben og med guiden Jytte, som fortalte om byen og området

Søndag stod Hamborg for tur, hvor medarbejderfonden aflagde besøg hos Elbphilharmonie i Hamburg Hafen, inden turen atter gik mod Danmark.

2017

Langeland

Støttefonden Boligbeton inviterede i august fondens medlemmer på tur til Langeland

2017

Besøg hos Boligbeton

Medarbejderfonden Jorton besøgte d. 24. juni betonelementfabrikken BoligBeton i Løsning.

Her gav Carsten Varneskov deltagerne et indblik i element produktionen i den ultra moderne betonelement fabrik BoligBeton. Hos Boligbeton var man på besøgs tidspunktet,  igang med opførelsen af helt nye moderne fabrikshaller.

Når alt er færdigbygget fremstår Boligbeton som den mest effektive og moderne beton elementfabrik i Danmark.

2017

Kirk Kapital

Medarbejderfonden Jorton besøgte d. 24. juni, JORTON’s byggeplads Kirk Kapital i Vejle, hvor man fik  et indtryk af et meget spændende og meget anderledes og krævende byggeri. Byggeriet er tegnet af den kendte kunstner Olafur Eliasson, og vil når det står færdigt, stå som et bevis på de store krav som Jorton har været stillet overfor, og indtil nu har indfriet til fulde i forbindelse med byggeriet.

2016

Boligbeton besøger Lübeck

Bolig Beton på besøg i og omkring Lübeck. Her fik man bl.a. smagt på den gode øl fra et af de nordtyske mikrobryggerier. August 2016

2016

Septembertur til Kiel

Medarbejderfonden Jorton inviterede d. 9 -11. september medlemmerne på en 3 dagestur til området omkring Kiel i Nordtyskland.

Weekendturen startede fredag, med et besøg på Kieler Brauerei am Alten Markt, hvor man fik smagt på den gode tyske øl.

Lørdag bød på et besøg på Kieler Statt und Schiffarts Museum, og derefter en guidet tur rundt i Kiel.

På hjemturen søndag, blev vejen lagt forbi det smukke Schloss Glücksburg, og frokosten blev derefter serveret på Koehns Schlosskeller i Glücksborg

2015

50 års jubilæum

Medarbejderfonden Jorton blev stiftet i 1965 under navnet Støttefonden Jorton og fonden kunne således fejre sit 50 års jubilæum i 2015.

Dette blev markeret d. 3. december 2015 ved en reception på Jortons hovedkontor.

Hele historien om oprettelsen af medarbejderfonden og årene der er gået siden kan læses på fondens hjemmeside eller ved at klikke her.

2015

Støttefonden Jorton i Lübeck

I 2015 blev retningen sat mod Lübeck og Schwerin, på Støttefonden Jortons årlige septembertur. Vi boede på Travellers Hotel i Lübeck, og efter indkvarteringen var deltagerne på guidet byvandring. Og aftensmaden blev serveret på Ratskeller i det gamle rådhus. Lørdag besøgte vi Swerin, hvor vi på en guidet tur, så det gamle romantiske Schweriner Schloss, som er smukt beliggende på en lille ø i Schweriner See. Søndagen bød på en sejltur på søerne med charterbåden Quandt Linde. På vejen hjem besøgtes Ricklinger Landbrauerei hvor vi spiste frokosten.

2015

Støttefonden Boligbeton besøger Fur

2014

Støttefonden Jorton i  Hamborg

Weekenden 5/9 - 7/9 bød på et besøg i Hamborg, og efter aftensmaden på IBIS Airport hotel, tog vi bussen til parken Planten und Blomen for at opleve det flotte Wasserlichtspiele. En oplevelse i særklasse.

Lørdag tog vi på Alsterrundfahrt med et af tysklands ældste dampskibe, vi tog til marked ved Flohschanze, hvor man kan se og købe næsten alt mellem himmel og jord. Og der blev også tid til en guidet rundvisning i Sct. Nicolai Kirche.

Søndag besøgtes Maritimes Museum Hamburg, inden turen atter gik mod Danmark. Dog med en lille afstikker til Sleswig, hvor frokosten blev serveret.

2013

Weekend i København

I 2013 inviterede fonden d 21-22. september, medlemmerne med til vor hovedstad København. Vi aflagde besøg i den smukke by Dragør, hvor vor guide fortalte os om den gamle by. Et besøg i DR's koncerthus, hvor vi kom helt ind bag "kulisserne" blev det også til. Og så besøgte vi Den Blå Planet, det nye "Danmarks Akvarium" Søndag var vi en tur omkring alle dyrene i Københavns Zoo, inden turen atter gik vestover.

2013

Ditlevsdal Bisonfarm

Støttefonden Boligbeton var på endagestur til Ditlevsdal Bisonfarm  Her kom deltagerne meget tæt på de store dyr, på en guidet tur på området.

2012

Weekendtur til hovedstaden

Støttefonden Jorton begav sig d.20. og 21. oktober atter på weekendtur. Turen gik denne gang til København, hvor det var planlagt at besøge Den Arktiske Ring i Københavns Zoo. Dette besøg blev desværre aflyst. Men istedet besøgte  vi Frederiksborg Slot i Hillerød, hvor vi var på en guidet rundvisning på slottet, fik set de smukke sale og hørte om slottets historie. Efterfølgende  gik deltagerne en tur i det smukke parkanlæg omkring slottet.

Søndag gik turen til DR Byen, hvor man kom ind bag kulisserne og fik set alle de kendte studier. Bla. nyheds studiet og Husk Lige Tandbørsten.

En spændende rundvisning i det store DR hus

2011

Kunstmuseet Aros

Støttefonden JORTON var i oktober 2011 på kunstmuseet Aros i Århus.

2011

Støttefonden Jorton i Hamburg

I 2011 gik turen til Hamburg hvor deltagerne var på havnerundfart i en af Europas største trafikhavne.

Der blev aflagt et spændende besøg i Miniature Wunderland, som er den ubetinget største modeljernbane i Europa. Modeljernbane strækker sig over flere etager i et af de gamle pakhuse i Hamburg.

Vi var i Hagenbeck Tierpark, Hamburgs zoologiske have og på et interessant besøg i Den Danske Sømandskirke.

2010

Jyder i København

På denne weekendtur, var Støttefonden Jorton i Det Kongelige Teater, for at opleve forestillingen Jeppe På Bjerget.

Der blev også budt på rundvisning både i Det Nye Skuespilhus og i Den Nye Opera. Begge smukt beliggende i Københavns Havn. 

Og et besøg på Christiania blev der også tid til.

2010

Egeskov Slot

Egeskov Slot på Fyn fik i august 2010 besøg af Støttefonden JORTON

2009

Nordsjælland

Støttefonden JORTON og Hustømrernes Støttefond var d. 12. og 13. september 2009 på fælles weekendtur til Nordsjælland. Første stop var et besøg i Roskilde Domkirke, hvor en stor del af danmarks regenter gennem tiderne er stedt til hvile. Derefter besøgtes Kunstmuséet Louisiana, inden indlogeringen på LO Skolen. Søndag blev brugt til et besøg på Danmarks Tekniske Museum og på Kronborg Slot.

2009

Besøg på Århus Rådhus

D. 21. april 2009 var Støttefonden JORTON på en spændende rundvisning i Århus Rådhus med tidl. borgmester Flemming Knudsen som guide.

2008

Danfoss Universe

Hustømrernes Støttefond og Støttefonden JORTON tog i oktober på heldagstur til Danfoss Universe og Dybbøl Skanser.

2008

Besøg hos Boligbeton

Støttefonden JORTON og Hustømrernes Støttefond var i maj 2008 på rundvisning hos Boligbeton i Løsning, hvor vi blandt andet så den nye hal til produktion af vægelementer.

2007

Christiansborg

Støttefondene Hustømrerne og Jorton tog på weekendtur til København. Her besøgte man Christiansborg og “Snapstinget” med rundvisning i Folketinget ved René Skau Bjørnsson. En aften i Tivoli og byvandring med tidligere bestyrelsesformand Flemming Weye og besøg på Arbejdermuseet og kanalrundfart.

2006

Tur til Skagen

Hustømrernes Støttefond og Støttefonden JORTON på heldagstur til Skagen. Med besøg bl.a. på afdelingskontorerne i Ålborg, Skagens Museum, byggepladsbesøg i Frederikshavn.

2005

Besøg på en brobyggeplads

Støttefonden JORTON og Hustømrernes Støttefond. Besøg på brobyggeriet hvor Randersvej krydser den nye djursland motorvej, afsluttet med frokost hos JORTON A/S.

Powered by SmugMug Owner Log In